kotiliesi

sunnuntai 12. huhtikuuta 2015

Herkulliset cookiet









Cookiet on jo pitkään olleet jokaviikkoinen kestosuosikki työpaikkani kahvilalistalla.
Vihdoin sain teille jaettua tämän ohjeen.
Helppoa ja herkullista, joka varmasti sammuttaa makeanhimon ;)



Herkulliset cookiet

250 g voita
2½ dl sokeria
2½ dl fariinisokeria
2 munaa
½ tl suolaa
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria (/aitoa vaniljaa)
6½ dl vehnäjauhoja
yhteensä n. 200 g valko- ja maitosuklaata




Rouhi suklaat. Cookiessa saa olla myös suurempia suklaasattumia.
Sekoita pehmeä voi ja sokerit sähkövatkaimella tai yleiskoneen lapavatkaimella sekaisin. Ei tarvitse vaahdottaa.
Sekoita munat yksitellen voi-sokeriseokseen. Elä vaahdota taikinaa!
(Jos taikinaa vaahdottaa liikaa, valmis cookie menettää repeilevän, sitkeän rakenteensa eli siitä tulee kovempi ja tiiviimpi pikkuleipämainen keksi.) 





Sekoita taikinaan yhdistetyt kuivat aineet joko käsin tai yleiskoneen lapavatkaimella hitaalla nopeudella. Lisää suklaa ja sekoita taikina tasaiseksi.




Leikkaa kelmusta sopivia pitkiä paloja ja tee taikinasta kelmun päälle tanko. Sulje tanko kelmulla rullaksi ja laita kylmiöön jähmettymään.
Tässä vaiheessa taikinatangon voi myös pakastaa ja paistaa cookiet sopivalla hetkellä vaikkapa yllätysvieraiden iloksi.




Leikkaa kovettuneesta taikinatangosta sopivia, ohuita siivuja. Yhden cookien raakapaino on n. 30g.




Asettele cookiet pellille ja painele hiukan ohuemmiksi. Kannattaa jättää reilusti leviämisvaraa, varsinkin, jos jätät raa´an cookien paksummaksi.
Paista 225 asteisen uunin keskitasolla n.8 minuuttia. Cookie on tarkoitus jättää sitkeäksi keskeltä, joten elä paista liian pitkään. Silloin keksistä tulee kova eikä rakenne ole cookielle tyypillinen. Kun cookien reunat alkavat ruskistua, ota viimeistään silloin pois uunista. Tällöin keksi on vielä keskeltä koholla, mutta laskeutuu ja vähän repeilee, kun jähtyy.




Nauti kylmän maidon kanssa. 

P.S.
Tähän ohjeeseen sisältyy varoituksia :
Taikina on niin hyvää jo sellaisenaan, joten vaarana on, ettei taikinaa riitä valmiiden cookieiden paistamiseen ollenkaan. ;)



Terkuin




Emilia


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos vierailusta.
Pienikin merkki piipahduksestasi ilahduttaa.