Te monet lukijat olette pyytäneet ohjeistusta tällaisen suomumaiseen pursotustyyliin.
Virallista nimeä, (jos sellaista on olemassakaan), en tekniikalle tiedä.
Koristelutyyli on oikeastaan tosi helppo, mutta hidas. Jokainen "suomu" on siis pursotettava ja vedettävä erikseen. Eli jos joku tällä tyylillä haluaa vaikkapa hääkakut, niin tekoon saa varata huimasti aikaa :)
Ihan ensimmäiseksi täytetty kakku kannattaa kuorruttaa ohuella, tasaisella kermakerroksella ennen kuin aloittaa suomupursotuksen.
Ohut kermakerros tekee lopputuloksesta kauniimman, koska kerros estää tumman kakkupohjan kuultamista "suomujen" väleistä.
1)
Pursota pyöreäpäisellä tyllalla palloja vierekkäin.
2)
Vedä jokainen pallo pienellä paletilla
tai lusikalla "suomuksi" samaan suuntaan.
3)
Pursota seuraava pallorivi osittain edellisten suomujen päälle.
Pursotustyyliin saa vähän eri säväyksen
pursottamalla pallot joko samaan kohtaan
taikka limittäin edellisten suomujen kanssa.
4)
Vedä pallot jälleen suomuiksi lusikalla tai paletilla.
5)
Jatka pallojen pursottamista
ja suomuiksi vetämistä riveittäin,
kunnes kakku on kokonaan koristeltu.
Tässä kuvassa kahden ensimmäisen rivin pallot on pursotettu samaan kohtaan
ja viimeisen rivin pallot kahden edellisen suomun väliin.
Suomupursotusta voi tehdä pyös sivuttain.
Pallot pursotetaan siis yksitellen
ja vedetään lusikalla sivulle
kun taas edellisissä kuvissa pallot on vedetty ylöspäin.
Ihana pursotus. Minkä kokoisella pyöreällä tyllalla olet tehnyt pallukat? Mitä tyllamerkkiä suosittelet?
VastaaPoistaKiitos. Minulla taitaa olla 7mm pyöreä tylla. Tässä pursotuksessa ei periaatteessa ole niin väliä tyllan koolla. Voi tehdä vaikka ilman tyllaaki, koska pallukahan "rikotaan" paletilla. Voi olla, että kuitenkin tasaisemman lopputuloksen saat käyttämällä tyllaa.
PoistaTyllamerkkejähän on varmaan aika hurjasti ja mielipiteitä merkeistä. Itse olen ollut tyytyväinen Städter- ja Kaiser-merkkisiin tylliin. Myös anakin Kärkkäisellä myytävät halvat Heirolin tyllat ovat hyviä ja halpoja.
Onnea pursotuksiin toivottaa
Emilia