keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

Vadelma-valkosuklaakakku (gluteeniton)




Heisuliveisuli pitkästä aikaa!

Vihdoin viimein sain nettiongelmat selvitettyä. Tässä muuttohässäkässä vanha netti lakkasi toimimasta ja melkoisen säädön jälkeen sain onnekseni vaihtaa nykypäivän 4G-nettiin. Jospa nyt saisin jaettua teille jo pitkässä jonossa odottava leivontajutut.

Kihlajaisiin toivottiin gluteenitonta hyydykekakkua ja toteuttaminen oli muuten aivan vapaa.  Syntyi siis vadelmainen kakku yhdistettynä makeampaan valkosuklaaseen. 



Vadelma-valkosuklaahyydykekakku

Pohja
150g  gluteenittomia tummia (domino)keksejä
n.50g voita

Valkosuklaakerros
2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
200g Philadelphia-tuorejuustoa
1,5 dl maustamatonta - / vaniljajogurttia
130 g valkosuklaata
4 liivatetta
½ dl maitoa
1 rkl sokeria

Vadelmakerros
400 g vadelmaa
2,5 dl vispikermaa
250g turkkilaista jogurttia
½-1dl sokeria
5 liivatetta
½ dl vettä





Pohja

  •  Aseta  halkaisijaltaan n.25cm irtopohjavuoan pohjalle leivinpaperi.
  • Murskaa gluteenittomat keksit monitoimikoneessa tai käsin. Sulata voi ja yhdistä keksimuruun. Painele keksimuruseos irtopohjavuoan pohjalle joko ihan reunoihin asti, tai vähän pienemmäksi ympyräksi pienempää vuokarengasta apuna käyttäen. Siirrä vuoka kylmiöön valkosuklaakerroksen teon ajaksi.

Valkosuklaakerros
  • Sulata valkosuklaa. Vaahdota vaniljakastike. Notkista tuorejuustoa lusikalla. Laita liivatelehdet kylmään veteen 5-10 minuutin ajaksi.
  • Yhdistä tuorejuusto, jogurtti ja vaahdotettu vaniljakastike sähkövatkaimella sekoittaen. Sekoita pieni osa tuota seosta valkosuklaan joukkoon ja yhdistä sitten koko massaan. Lisää sokeri.
  • Kiehauta maito mikrossa tai kattilassa ja liota liivatelehdet siihen. Kaada liivateseos ohuena nauhana valkosuklaamassan joukkoon koko ajan massaa sähkövatkaimella sekoittaen.
  • Kaada valkosuklaamassa keksipohjan päälle. Heiluttele ja kopsuttele ilmakuplat pois ja tasoita pinta raapan avulla. Anna hyytyä kylmässä ainakin 1h.

Vadelmakerros
  • Soseuta vadelmat. Jätä halutessasi muutama kokonainen vadelma, joilla voit koristella kakun.
  • Vatkaa kerma. Laita liivatteet kylmään veteen.
  • Lisää turkkilainen jogurtti, vadelmasose ja sokeri kerman joukkoon. Sekoita tasaiseksi sähkövatkaimella.
  • Liota liivatelehdet kiehautettuun veteen. Kaada liivateseos ohuena nauhana vadelmamassan joukkoon sähkövatkaimella sekoittaen.
  • Kaada seos varovasti hyytyneen valkosuklaakerroksen päälle. Massa on niin löysää, että kakun pinnan saa tasaiseksi heiluttelemalla. Halutessaan pinnan voi tasoittaa paletilla tai raapalla.

Koristele valmis, hyytynyt kakku kokonaisin vadelmin ja valkosuklaalastuin.
Jos käytät jäisiä vadelmia, ne kannattaa kastaa keitetyssä vesi-hyytelösokeriseoksessa.
Valkosuklaalastuja saat kätevästi höyläämällä juustohöylällä pehmeästä valkosuklaalevystä.




4 kommenttia:

  1. Herkullisen näköinen, ja varmasti myös älyttömän hyvän makuinen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ilahduttavasta kommentista! Oli maistunut vieraille hyvin onneksi :)

      Poista
  2. Todella herkullisen näköinen kakku, niin juhlava :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos paljon.
    Onpa mukava, että oon saanut sinut blogiini lukijaksi!:)

    VastaaPoista

Kiitos vierailusta.
Pienikin merkki piipahduksestasi ilahduttaa.