kotiliesi

maanantai 9. joulukuuta 2013

Salmiakkikakku


Tätä ohjetta kyseltiin ja laitoin sen siksi tänne jo nyt, vaikkei kummoisia kuvia olekaan tarjolla. Teen kakkua lähiaikoina uudestaan ja lisään sitten parempia kuvia tekovaiheista ja valmiista kakusta.
Toivottavasti reseptistä on  on kuitenkin apua ohjeen toivojalle.


Salmiakkikakku


250 g keksejä (esim.tummia Dominoita)
80-100 g voita

Salmiakkiunelmakerros

3,5 dl kuohukermaa
1 pss turkinpippureita (150g)
100 g Hopeatoffeeta

2,5 dl vispikermaa
½ dl maitoa
4 liivatetta
(muutama tippa mustaa elintarvikeväriä)

Sitruunainen valkosuklaakerros

130 g valkosuklaata
200 g maustamatonta / sitruunatuorejuustoa
2,5 dl vispikermaa
½ dl sitruunamehua
4 liivatetta
2 rkl vaniljasokeria
½ dl tomusokeria


Salmiakkikiille

2 dl kuohukermaa
100 g turkinpippureita
2 liivatetta
½ dl vettä


  • Keitä turkinpippureita, Hopeatoffeeta ja kermaa, kunnes karkit ovat täysin sulaneet ja seos on kastikemaista ja kiiltävää. Anna seoksen jäähtyä kylmässä mieluiten seuraavaan päivään. Vähänkin liian lämmin seos juoksettuu vatkattaessa.
  • Valmista keksipohja: Sulata voi ja murskaa keksit ja sekoita keskenään. Painele keksipohja leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.
  • Vatkaa sähkövatkaimella edellisenä päivänä keitetty salmiakkikastike vaahdoksi toisessa kulhossa ja toisessa vispikerma. Yhdistä kermat. Voit nyt halutessasi värjätä seosta mustalla elintarvikevärillä tummemmaksi.
  • Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä korkeintaan 10 min. Kiehauta maito ja liota liivatelehdet siihen. Lisää seos ohuena nauhana salmiakkivaahtoon koko ajan sekoittaen. 
  • Levitä salmiakkivaahto irtopohjavuokaan ja hyydytä kylmässä muutama tunti.
  • Vatkaa sitruunatäytteen kerma ja sulata valkosuklaa. Pehmitä tuorejuusto ja lisää kerma ja valkosuklaa. Suklaaseen kannattaa ensin sekoittaa pieni määrä kerma-tuorejuustoseosta ja lisätä sitten vasta kerma-tuorejuustoseoksen joukkoon, jottei suklaa paakkuunnu. Mausta seos sokerilla.
  • Liota liivatelehdet ja kuumenna sitruunamehu. Liota liivatteet kuumaan sitruunamehuun ja kaada seos ohuena nauhana valkosuklaasitruunatäytteen sekaan koko ajan sekoittaen. 
  • Kaada seos hyytyneen salmiakkikerroksen päälle ja anna kakun jälleen hyytyä muutama tunti kylmässä.
  • Keitä vielä kiilteen turkinpippurit ja kuohukerma kastikkeeksi. Anna jäähtyä. Liota liivatelehdet kylmässä vedessä ja kiehauta ½ dl vettä, johon liivatelehdet liotetaan. Kaada seos ohuena nauhana kastikkeen sekaan. Kaada kastike Valkosuklaasitruunatäytteen päälle. Voit halutessasi koristella valkosuklaamarmoroinnilla. Anna kakun hyytyä vielä muutama tunti.

1 kommentti:

  1. Oli hieman työläs kakku monine vaiheineen, mutta lopputulos oli sen arvoinen. Hopeatoffee maistui pohjakerroksessa loistavasti. Marie-kekseistä tekemäni pohja oli kivan neutraali salmiakin rinnalla.

    VastaaPoista

Kiitos vierailusta.
Pienikin merkki piipahduksestasi ilahduttaa.